Mit kell tudni a nagyformátumú nyomtatásról?

Mit kell tudni a nagyformátumú nyomtatásról?

Naponta egyeztetünk ügyfelekkel, viszonteladókkal, ofszet nyomdákkal, kommunikációs ügynökségekkel, de talán a legtöbbet reklámügynökségekkel nyomdai kérdésekkel kapcsolatban. Szeretnénk segíteni a viszonteladóinkat és ügyfeleinket, hogy átláthatóbb legyen a nagy formátumú nyomtatás világa.

 

Összeszedtük a legtöbbet felmerülő kérdéseket, de tegyétek fel Ti is bátran és legyetek Ti is kicsit “szakértők”.

Milyen terméket nyomtattok nagyformátumú nyomtatóval? Molinó, plakát, roll up, kínáló pult matrica, autómatrica, autómágnes, zászló, beach flat, épületháló, egyedi tapéta, falmatrica, aszfaltmatrica, padlómatrica, ablak matrica, one way vision, textil, függöny, kirakat matrica. Ezek az anyagok mind egy gépen készülnek. Gyakran kérdezi ügyfél, hogy készítünk e molinót, pedig már nyomtattunk neki, plakátot! Igen, nyomtatunk!

Mekkora méretet tudtok nyomtatni?  Legtöbb esetben 160 cm-er széles alapanyagokra dolgozunk, ami hossza 30 vagy 50 méter. Ennél nagyobb méretet ragasztunk, hegesztünk pl. épületháló.

Milyen gyorsan tudtok elkészíteni egy molinót, roll upot, plakátot? Általában 3-4 napot szoktunk mondani ügyfeleknek, de persze ismerjük a megrendelőket, amikor tragikus hirtelenséggel holnapra kell molinó. Megcsináljuk! Sőt kaptunk már molinó grafikát 9 órakor és 11:30-ra a reptérre vittük.

Fel is tesszük? A kérdés általában autómatirca, kirakat dekoráció esetleg molinó esetében merül fel. Igen feltesszük, saját dekorcsapattal, garanciával.

Mekkora méretű grafikát szeretnétek? Mi mindig nagyot szeretnénk, hiszen a latex nyomtatóval fotó minőséget is tudunk nyomtatni, akár a szempillája is látható egy modellnek. 300 dpi-nek már nagyon örül a gépmester, legyünk hozzá jó fejek szerezzünk be ekkora grafikát. És ha vektoros is az anyag, azzal már mosolyt is csalunk az arcára.

Mi az amit nem vállaltok? A Lollipop Nyomda a minőségi munkáiról híres ezért nem vállalunk el olyan munkát, amit nem tudunk 120%-osak elvégezni. Ilyen a világító tábla. Nincs villanyszerelőnk, és hegesztőnk sem, meglévő, működő táblákat matricázunk csak át. Tapétázás, bár nagyon sok egyedi belsőépítészeti tapétát nyomtatunk, ennek a felhelyezése már szoba festő-mázoló-tapétázó feladat.

Ennyire egyszerű az egész! 

Ha szeretnél még többet megtudni a termékeinkről katt ide:

https://lollipopreklam.hu/nyomda/lollipopnyomda/

Nagyformátumú nyomtatás esetén tehát az alábbi termékekkel kapcsolatban kereshetsz minket:

– molinó

– plakát

– roll up

– kínáló pult matrica

– autómatrica

– autómágnes

– zászló

– beach flag

– épületháló

– egyedi tapéta

– falmatrica

– aszfaltmatrica

– padlómatrica

– ablak matrica, one way vision

– textil, függöny

– kirakat matrica.