BLOG    Facebook     Instagram     LinkedIn     Youtube    

Márkatörténet: Bayer

Márkatörténet: Bayer

A Bayer céget Friedrich Bayer és a kelmefestő Johann Friedrich Weskott 1863. augusztus 1-jén alapította a Wuppertal megyei Barmenban, Friedr. Bayer et comp. néven.

 

logó, logótervezés, arculattervezés
Bayer

Kezdetben a Bayer szintetikus festékanyagok gyártásával foglalkozott, de az idők során termékpalettája jelentősen kibővült. 1881-ben a cég egy egyesített részvénytársasággá alakult Farbernfabrikenvorm. Friedr. Bayer & Co. néven, és a fúzió által egy nemzetközi vegyipari nagyvállalattá vált. A terjeszkedés és fejlődés eredményeként a vállalat 1912-ben áttette székhelyét Leverkusenbe. Az első világháborút követően, 1925-ben a cég versenyképességének megőrzése érdekében az I.G. Farbenindustrie AG konglomerátum része lett, majd 1951-ben független cégként, Farbenfabriken Bayer AG néven újraalakult.

1988-ra, a Bayer 125. évfordulójára a fejlődés üteme látványosan felgyorsult. Ekkor a cég fókusza mai főbb tevékenységei felé fordult, ennek következményeként 1999-ben eladta Agfa leányvállalatát. Ezt követően, 2005-ben a Bayer a tradicionális vegyipari tevékenységének jelentős részétől megvált Lanxess nevű cégének eladásával. Ezzel egy időben az úgynevezett életet szolgáló tudományok, az egészségügyi és a mezőgazdasági üzletágak szisztematikusan növekedtek, különösen az AventisCropScience (2001), a Roche OTC divízió (2005) és a Schering AG, Berlin Németország (2006) felvásárlásával. “A Bayer mára minden üzletágával vezető pozíciót tölt be a világpiacon, a megújulásra való képességünknek és a piac igényeihez való kiváló alkalmazkodásunknak köszönhetően” – nyilatkozta dr. Waltl. 150 éve ugyanazok az erők hajtják előre a céget: a találékonyság szelleme, valamint a siker iránti eltökéltség.

A Bayer magyarországi jelene és jövője

A Bayer 1994 óta független leányvállalatként van jelen Magyarországon az alábbi üzletágakkal: Bayer HealthCare (Pharmaceuticals, Radiology&Interventional, ConsumerCare és Animal Health), Bayer CropScience (CropProtection, EnvironmentalSciences, Seeds) és Bayer MaterialScience.

A Bayer HealthCare-ről

A németországi Leverkusen székhelyű Bayer HealthCare a Bayer 2012-ben 18,6 millió euró éves forgalommal büszkélkedő alcsoportja. Innovatív termékeivel és új terápiás lehetőségek kutatásával a csoport a világ egyik vezető cége az egészségügyi és a gyógyászati termékek piacán. A vállalat a következő globális tevékenységeket foglalja magába: Animal Health (állategészségügy), ConsumerCare (vény nélküli gyógyszerek és táplálékkiegészítők), MedicalCare (vércukorszintmérő eszközök) és Pharmaceutical (vényköteles gyógyszerek). A Bayer HealthCare célja, hogy olyan termékeket fedezzen fel, fejlesszen ki, gyártson és terjesszen, melyek világszerte nagymértékben javítják a humán és állati egészséget. A Bayer HealthCare 2012-ben globálisan 55 300 alkalmazottal rendelkezett, több mint 100 országban.

A Bayer CropScience-ről

A Bayer CropScience a Bayer AG mezőgazdasági üzletága. 2012-ben 8,383 millió euró éves forgalmával egyike a világ vezető vetőmag-nemesítésre, és növényvédelemre szakosodott cégeinek. A cég kiváló termékek széles skáláját kínálja, úgymint a magas minőségű vetőmagok, innovatív kémiai és biológiai eljárással rendelkező növényvédelmi megoldások, valamint a modern és fenntartható mezőgazdaságra specializálódott szolgáltatások. A nem mezőgazdasági eljárások terén a Bayer CropScience széles termék- és szolgáltatásportfólióval rendelkezik a kártevőirtás területén, legyen szó akár az otthoni, a ház körüli vagy erdőgazdálkodásról. A cég globálisan 20 800 alkalmazottal rendelkezik, és több mint 120 országban van jelen.

A Bayer MaterialScience-ről

A 2012-ben 11,5 milliárd eurós forgalmú Bayer MaterialScience egyike a világ vezető polimer- és csúcsminőségű műanyaggyártó cégeinek. Az üzleti tevékenység fókuszában olyan csúcstechnológiás polimeranyagok gyártása és innovatív megoldások kifejlesztése áll, melyeket a mindennapi élet számos területén alkalmazunk. Az üzletág legfőbb vevőkörét az autó- és építőipari, valamint az elektronikai, sport- és szabadidős iparágak alkotják. 2012 végén a Bayer MaterialScience 30 termelési egységgel rendelkezett, és világszerte kb. 14 500 alkalmazottat foglalkoztatott. A Bayer MaterialScience a Bayer-csoport része.

Forrás, képek: Marketinginfo, makerting tudásportál


Kövess bennünket a Facebook-on is!

Kapcsolat  |  Adatkezelési tájékoztató  |  Adatvédelmi szabályzat  |  ÁSZF