Pályázati kommunikáció és disszemináció

Pályázati kommunikáció és disszemináció

Pályázati kötelezettség a disszemináció, azaz a kötelező nyilvánosság biztosítása.Kötelező pályázati elem, mégis kevesen használják kommunikációs fogásként, pedig a társadalmi nyilvánosság biztosításának kötelezettsége, vagyis a disszemináció egyedi lehetőséget kínál a támogatott projekt és ezzel az adott márka erősítésére is – tudtuk meg a Magyar Disszeminációs Szövetség (MaDisz) elnökétől.

A disszemináció, kötelező nyilvánosság biztosítása minden uniós kiírásnak rögzített eleme, amelynek teljesítése pályázati kötelezettség, elmulasztásával pedig a támogatási összeg lehívását kockáztatja a pályázó.

Hatékony a pályázati kommunikáció, disszemináció

Az uniós forrásból megvalósult projektek eredményeinek teljes körű kommunikációjára általában külön összeg áll a pályázók rendelkezésére, amelynél fontos szempont, hogy nem átcsoportosítható, teljesítése pedig kötelező. Gyakori hiba a megvalósítás folyamatában, hogy a disszemináció, a kötelező nyilvánosság biztosítása végrehajtása elmarad, vagy éppen a pályázók nem fordítanak elegendő figyelmet a megfelelő referenciákkal rendelkező külső szállító kiválasztására. A MaDisz pontosan azokra a hiányosságokra szeretné figyelmeztetni a pályázati nyerteseket, amelyek a disszemináció, a kötelező nyilvánosság biztosítása adta lehetőségek kihasználására terjednek ki: fontos, hogy ne hagyják utolsó pillanatra a teljesítés megkezdését és a projektek kapcsán minden esetben legyen cél a kötelező elemek megvalósítása.

Érdemes tehát realizálni, hogy a disszemináció, a kötelező nyilvánosság biztosítása kötelező kelléke a pályázati folyamatnak és egy olyan költséghatékony kommunikációs eszköz, amely amellett, hogy támogatja a megvalósult projekt eredményeinek publikálását, hozzájárulhat a pályázó pozíciójának erősítéséhez is.

Ha pályázaton gondolkodik vagy már a munka sűrűjében találta magát, és nem szeretne elbukni több millió forintot egy disszeminációs hiányosság miatt, keressen fel minket még ma. A Lollipop Reklám Kft. tapasztalatával, kapcsolatrendszerével, hamar elvégzi a disszemináció, a kötelező nyilvánosság biztosításának minden feladatát.