BLOG    Facebook     Instagram     LinkedIn     Youtube    

Plasztik bombasztik – A plasztikkártya világa, a világ plasztikkártyája

Írta: Pataki Franciska Anna

Plasztik bombasztik – A plasztikkártya világa, a világ plasztikkártyája

Egy átlagos nap: igazolványt mutatok a szigorú ellenőröknek a metrófeljárónál, biztos ami biztos megnézik, nem bliccelek-e, és tényleg diák vagyok még. Az irodában a chipes kártyámmal közlekedek, így működnek az elektromos kapuk, és a lift is, enélkül aztán nehéz dolgom lenne.

 

 

Ebédszünetben bankkártyával fizetem a menüt, elfelejtettem kivenni készpénzt az automatából – no, majd később kerítek rá sort. Hazafelé a boltban persze a pontgyűjtő kártyát sem felejtem el odaadni, végül is, még hasznom válhat belőle (kapok valami kupont, vagy kisorsolnak és nyerek!). Az edzőterembe a felszerelésemen kívül a tagságim az, amit mindig vinnem kell, így tartják számon, hány alkalmat használtam el a bérletemből. Este a bár előtt várjuk ki a sort – a szekusok még elkérik a személyimet is…igen, rég elmúltam már 18, de örülök, bóknak veszem, hogy tininek néznek!

 

club-cards.jpg

 

Plasztikkártyák mindenhol! Sokoldalú, multifunkcionális, praktikus – ezek a jelzők illenek leginkább a plasztikkártyákra. Főként a pénztárcában magunkkal hordott műanyaglapok mindenki életében jelen vannak valamilyen formában: a plasztikkártyák a már említett bankkártya, igazolvány, pontgyűjtő kártya, klubtagsági, kedvezményre jogosító kártya és hitelkártya szerepét töltik be leggyakrabban – és Te is biztosan rendelkezel ebből párral.

A plasztikkártya általában egy egyszerű és könnyű, szimpla bankkártya méretű PVC lapocska, ami a legkülönfélébb dizájnnal díszíthető. Megjelenik rajta a logó, embléma, fotó, sorszám, vagy akár mind egyszerre. Lehet fehér, fekete, átlátszó, vagy amilyen színűt csak szeretnél, a nyomtatással bármi kivitelezhető.

 

header-picture-plastic-card-printing.jpg

 

A legtöbb multinacionális cég plasztikkártyákat használ dolgozóik azonosításához és beléptetéséhez. Ezek a hivatalos kártyák már gyakran chipet, mágnescsíkot tartalmaznak, így könnyítve, gyorsítva és biztosítva az adott cég alkalmazottainak bejutását. Vannak üzletemberek, akik névjegykártyájukat, cégkártyájukat is plasztikkártya formában készíttetik – különlegesebb és maradandóbb, mint a papír.

Kávézókban, éttermekben és bárokban különböző kedvezményekre jogosító kártyákat tartanak fenn -és ezek is csak plasztik kártyák-, diákoknak és például törzsvendégeknek. Szórakozóhelyeken a VIP vendégek szoktak egyedi, külön nekik készült plasztikkártyát lobogtatni, bizonyos előnyökhöz, kedvezményekhez jutva ezzel.

 

design_cards.jpg

 

A nívósabb hotelekben, apartmanos szállókon is plasztikkártyával működő rendszerrel találkozhatunk, mely teljes mértékben helyettesíti és kiszolgálja az általános kulcsos zár funkcióját.

 

Számos üzletben, mondjuk a legtöbb ruhaboltban plasztikkártyák formájában juthatunk hozzá a vásárlási utalványokhoz, melyek sokszor az éppen aktuális ünnepnek megfelelő designt kapták. Itt eszünkbe juthat még az ajándékkártya is, amit könyvesboltok is nagy sikerrel forgalmaznak. A sport-, hobbi- és szabadidős klubok, edzőtermek, szépségszalonok és könyvtárak pedig tagsági kártyáikat, bérleteiket készíttetik plasztikból.

A kreativitás is remekül meg tud jelenni egy-egy PVC kártyán, erre íme néhány példa:

 

BID-Plastic-Business-Card-The-Tache.jpg

creative-business-cards-wildlabs.jpg

frosted-card.jpg

 

Szó mi szó, lépten-nyomon plasztikkártyákkal találkozunk, így ha az üzletben, a cégnél szükség van hasonló funkciójú kártyákra, ne is gondolj keménypapírra, az úgyis elhasználódik egy idő után, és mehet a szemétbe – plusz gyártathatsz újabb adagot belőle. A plasztikkártyák masszívak és időállók, ráadásul még jó áron is kivitelezhetjük a nyomtatást!


Kövess bennünket a Facebook-on is!

Kapcsolat  |  Adatkezelési tájékoztató  |  Adatvédelmi szabályzat  |  ÁSZF