BLOG    Facebook     Instagram     LinkedIn     Youtube    

Milyen színű vagy?

Milyen színű vagy?

 

Örülünk, hogy kitöltötted a tesztet, és kíváncsi vagy magadra. A színekről elnevezett viselkedéstípusok fontosak ideális munka választásánál is, de abban is segít, hogy lásd, Te épp jó székben/pozícióban ülsz e éppen!

nyomda

nyomda 

A  A SZABÁLYTISZTELŐ KÉK

Jellemzői: Pontos, elemző viselkedése a szigorú normák követésében is megnyilvánul. Lelkiismeretes, precíz és maximálisan megbízhatunk benne. A jó vezetők mögött mindig találunk ilyen személyt – például egy jó asszisztens vagy munkatárs személyében. Jellemzője még, hogy létezik egy rendszer a fejében, ez alapján gondolkodik mindenről. Rendet tart maga körül – nemcsak az íróasztalán, hanem a konfliktushelyzeteket, félreértéseket is szereti tisztázni. Tárgyilagos és sokoldalú egyszerre, mivel több mindenre tud ugyanazon időben figyelni. A tőle eltérő típusú emberek azonban ezeket jegyeznék meg róla: szőrszálhasogató, idegesítő, kritikus munkatárs, aki a hibát keresi mindenben.

Legfőbb ismertetőjegye: a szabályok követése.

Így viszonyul a csapatmunkához: maga körül magas színvonalat követel, lelkiismeretes és tántoríthatatlan. A csapatban ő a részletekre is figyelő problémamegoldó.Ha egyszer valamit elvállal, az úgy is lesz!

A számára ideális munkakörök:

– mérnök
– könyvelő
– fejlesztő
– adminisztrátor
– pilóta
– kutató
– törvénykezésben dolgozó
– fizikai munkás
– gépkezelő

 

A STABIL ZÖLD

Jellemzői: kedves, barátságos személyről van szó, aki jó hallgatóság is egyben. Stabilitás, őszinteség, nyugodtság, megbízhatóság jellemzi. Kiszámítható csapatjátékos. Ő az, aki ha megkérdezi, hogy vagyunk, valóban odafigyel a válaszunkra, meghallgat és empátiával közelít hozzánk. Egyúttal az is igaz, hogy nem szereti a változást, néha már túlságosan nyugodt. Igazi tyúkanyó típus.

Legfőbb ismertetőjegye: stabilitás és a kiegyensúlyozottság.

Így viszonyul a csapatmunkához: Megbízható csapattagként, a saját részfeladatában maximálisan helyt áll, igazán lehet rá számítani.

A számára ideális munkakörök:

– pszichológus
– tanácsadó
– egészségügyben foglalkoztattak
– könyvtáros
– támogató jellegű adminisztratív munkakörök
– óvónő
– szociális gondozó

 A CSAPAT LELKE, A SÁRGA

Jellemzői: ő az abszolút csapatjátékos. Nagy összetartó erővel bír, fő mottója: érezzük jól magunkat! Vezetőként demokratikus személy, aki mindenkivel megtalálja az összhangot. Vérbeli közösségi ember, népszerű is emiatt. Kreatív, színes egyéniség – ami nem csak az öltözködésében mutatkozik meg. Aki ezzel a viselkedéstípussal nem tud azonosulni, annak számára ő egy szétszórt, feleslegesen fecsegő, felszínes ember, akinek az idő nem a barátja.

Legfőbb ismertetőjegye: a pozitív közösségformálás.

Így viszonyul a csapatmunkához: jó érzéke van a konfliktusok megoldásához, a csapat lelke, pozitív felelőse a jó hangulatnak. Ám ez nem feltétlenül vezet eredményesebb munkához.

A számára ideális munkakörök:

– színész
– tréner
– marketinges
– kommunikációs munkakörök
– újságíró
– lakberendező
– kreatív szakmák
– designer

A DOMINÁNS PIROS

Jellemzői: erős vállalkozó szellem, határozottság, jó problémamegoldó képesség társítható hozzá. A munkahelyi szervezetben az adott célra fókuszál, ennek megvalósulásáért mindent megmozgat: a munkatársait viszi magával, megteremti hozzá az erőforrásokat, és rendületlenül megy előre. Kollégái követik. Jellemző rá az is, hogy anélkül vág bele egy feladat megvalósításába, hogy előre megtervezné az oda vezető utat. A megoldásra fókuszál, és a részletek kidolgozását gyakorta inkább munkatársaira bízza. Nagyfokú önbizalma erőt és általában sikerélményt biztosít neki. Ő a tipikus vezető karakter. Ám az is igaz, hogy nagyfokú önbizalma és lehengerlő energiái miatt a kisebb önértékeléssel rendelkezők egy erőszakos, önző, mindenkin átgázoló, negatív értelemben vett karrierista munkatársat látnak személyében

Legfőbb ismertetőjegye: a dominancia.

Így viszonyul a csapatmunkához: ő az, aki vezet, aki célt ad a többieknek, de nem kifejezetten csapatjátékos. Ő a született vezető.

A számára ideális munkakörök:

– vezető
– ügyvéd
– pedagógus
– vállalkozó
– ügynök, értékesítő
– rendőr
– tűzoltó

Szeretnél még hasonló teszteket? Ha igen, írj nekünk és megosztunk veletek, szórakoztatunk kicsit, a nehéz hétköznapokon. 


Kövess bennünket a Facebook-on is!

Kapcsolat  |  Adatkezelési tájékoztató  |  Adatvédelmi szabályzat  |  ÁSZF