BLOG    Facebook     Instagram     LinkedIn     Youtube    

Logótitkok világcégektől

Logótitkok világcégektől

Nap mint nap látjátok a világcégek emblémáit, de néhány apró részletet ennek ellenére csak kevesen vesznek észre – vagy kevesen ismerik a jelentésüket.

1. Adidas

A vezető sportmárka világhírű három sávja az emblémájában azokat a kihívásokat jelképezi, amelyeket a sportolóknak kell leküzdeniük a sikerhez vezető úton.

2. LG

Az “L” és a “G” egy kis arcot formáz, ami teli szájjal nevet, ami természetesen a cég termékeit megvásárlók elégedettségét jelképezi. (Szerintünk viszont inkább az egykor divatos pac-man játékok mindent bekebelező szörnyecskéjéhez hasonlít).

3. Wikipédia

 

A puzzle-ökből álló befejezetlen glóbusz azt jelképezi, hogy a világ legnagyobb információs enciklopédiája sosem lehet teljesen kész, mivel a világ összes adatának összegyűjtése egy véget nem érő, teljesíthetetlen feladat.

4. Google

A Google logóját a három alapszín alkotja, ám van benne egy kakukktojás: az “l” betű. Ez ugyanis zöld, vagyis a kék és a sárga keveréke. Ennek állítólag az a jelentése, hogy ez a cég kilóg a sorból, nem illeszkedik a szokásos sémákba, játékos és kreatív.

5. Tour de France

A Tour de France emblémájában egy kerékpárversenyző is el van rejtve (a “Tour” szóban).

6. Amazon

Az Amazon az az internetes áruház, ahol minden megtalálható, “A”-tól “Z”-ig. Erre utal a nyíl, és persze arra, hogy ha innen rendeltek, garantáltan mosolyogni fogtok.

7. Baskin Robbins

A világ legnagyobb fagyit árusító étteremláncának logójában nem is annyira titkoltan elrejtették a 31-es számot. Ez arra utal, hogy ennyiféle ízben kínálják a hideg édességet a vásárlóiknak.

8. FedEx

Az amerikai székhelyű globális szállítmányozási cég logójában egy nyíl lapul: ez jelzi, hogy a cég, akárcsak az áru, amit a megrendelő rájuk bíz, mindig előre halad, és eléri a célját.

9. Cisco

A routereket és más internetes eszközöket gyártó világcég központja San Franciscóban van. Kevesen tudják, hogy a logójukban látható kék vonalkák a vezeték nélküli jeltovábbítás mellett a Golden Gate híd stilizált formáját is megjelenítik.

10. Hope for Children Initiative

A nemzetközi gyermeksegély-szervezet emblémája, ha jobban megnézitek, egy kisgyerek és egy felnőtt arcát is tartalmazza az afrikai kontinens kontúrjában.

11. Formula 1

A fekete “F” és a piros sáv között lévő üres hely egy 1-est formáz.

12. Sony Vaio

A “VA” az analóg hullámot, az “IO” pedig a digitális bináris kódot jelképezi – nagyon ötletles!

13. Coca-Cola

Nem tudni, hogy szándékos volt, vagy puszta véletlen, de a nagyító alatti részletben felismerhető a dán nemzeti lobogó.

14. McDonald’s

Amikor a cég 1960-ban meg akarta újítani az emblémáját, egy pszichológussal is konzultáltak. Állítólag Louis Cheskin javasolta, hogy a cég alapítójának monogramját mintázó “M” ilyen alakot öltsön, mert szerinte az “arany ívek” a közönséget akaratlanul is az édesanyák tápláló melleire emlékeztetik.

15. Northwest Airlines

Ha egy iránytűt képzeltek magatok elé, a légitársaság logójában a bal felső kis nyíl éppen északnyugat felé mutat, a cég nevének megfelelően. Miközben az “N” betűt “W”-vé egészíti ki egyúttal. Bravúros!

16. Spartan

A golfklub logója egyszerre jeleníti meg egy spártai harcos arcképét, és az éppen ütő golfjátékos mozdulatát.

17. Sun Microsystems

A csúcsára állított négyzet alakú logó csupa “U” betűből áll látszólag. Ám ha figyelmesebben megnézitek, láthatjátok, hogy a “SUN” feliratot adják ki az “U”-k, méghozzá több különböző irányból olvasva is.

18. Yoga Australia

Ha jobban megnézitek, a jógázó nőalak összekulcsolt lába és karja, valamint feneke Ausztrália körvonalait adja ki.

Families / Marriage

Az “ili” betűk a “Families” szóban egy családot formáz. A dupla “R” pedig egy párra hasonlít, amelyik az esküvőjén kézen fogva éppen megcsókolja egymást.

via Viralnova

Ha érdekes volt, nyomj egy lájkot!


Kövess bennünket a Facebook-on is!

Kapcsolat  |  Adatkezelési tájékoztató  |  Adatvédelmi szabályzat  |  ÁSZF