BLOG    Facebook     Instagram     LinkedIn     Youtube    

Két lista, amit a sikeres emberek használnak

Két lista, amit a sikeres emberek használnak

Azt már régóta tudjuk, hogy a sikeres emberekben sok a közös tulajdonság. Például biztos, hogy sportolnak valamit. De vajon mit csinálnak még, ami segít nekik mindig előrébb jutni?

Íme két lista, amit érdemes kipróbálni, ha nem szeretnénk a mókuskerékben ragadni mi sem!

 

Az első lista segít tiszta fejjel tudjunk gondolkodni.

Minden munkanap végén érdemes egy egyszerű kis listát készíteni mindenről, amit meg kell majd csinálni következő nap. Érdemes a listát súlyozni is az alapján, hogy mi mennyire fontos. Aztán tedd le a ceruzát, lépj hátra az asztalodtól, és fejezd be a napot.

Mindegy hogy otthonról dolgozol, vagy ingázol a munkahelyre, fontos, hogy megtanuld felosztani a megoldandó feladatokat, kihívásokat. Érdemes kicsit hátralépni a pörgéstől, mentális szünetet tartani. Hagyd a munkát a munkahelyen. A legtöbb problémát könnyebb így megoldani. Másnap tiszta fejjel tudsz majd ránézni a kihívásokra, amiken a lista alapján végigmehetsz.

nyomda, szórólap, marketing, névjegykártya, digitális nyomda

A másik lista rövidebb, de ugyanolyan fontos.

A tudatalattink olyan, mint egy szuperszámítógép, ezért érdemes kipróbálni, hogy mielőtt aludni megyünk, felteszünk magunknak egy kérdést. Gondolkodj a problémán, amit éppen meg akarsz oldani a munkában, aztán tedd fel a kérdést: “Hogyan kezeljem? Azt hiszem, alszom rá egyet.”

Aztán engedd el. A pihenés után már válaszokkal együtt ébredsz majd a kérdésedre. A legjobb ötletek pedig sokszor a reggeli zuhanyzás alatt jönnek, egyrészt, mert a tudatalattid már dolgozott a megoldásokon, másrészt a megszokott, monoton, mégis ellazító tevékenység felszabadítja az agyat, van tere a kreatív gondolatoknak.

Forrás: forbes.hu


Kövess bennünket a Facebook-on is!

Kapcsolat  |  Adatkezelési tájékoztató  |  Adatvédelmi szabályzat  |  ÁSZF