BLOG    Facebook     Instagram     LinkedIn     Youtube    

Hol voltál? A karszalagod majd megmondja!

Írta: Pataki Franciska Anna

Hol voltál? A karszalagod majd megmondja!

Van olyan ismerősöm, barátom, aki a mai napig a karján hordja az idei, tavalyi, vagy 1-2 évvel ezelőtti fesztiválokon kapott textil karszalagját – az ugyanis annyira tartós, hogy még mindig bírja a strapát, csak egy kicsit a színe fakult meg azóta. Hogy miért díszeleg ékszerként a kezén a karpánt, nem tudom; talán a szép emlékek miatt, és mert nincs szíve levágni a boldog napokat szimbolizáló karkötőt az azt büszkén viselő önmagáról.

 

A fesztiválokon kívül természetesen számtalan más open-air és beltéri rendezvény, program nélkülözhetetlen kiegészítője a karszalag, ami elsősorban a résztvevők nyilvántartását szolgálja. Szórakozóhelyeken a karpánt azért is fontos, hogy a vendégeket csupán egyszeri belépési költség terhelje, és ha levegőzni támad kedvük, gond nélkül megtehessék azt, hiszen a karszalaggal könnyen azonosíthatók a már jegyet váltott emberek.

Néhányan presztízsértékként tekintenek a csuklópántokra – egy esemény akkor igazán színvonalas és igényesen megvalósított, ha a szervezők nem fukarkodtak költeni a programokon kívül a vendégekre is, akiket megjelenésükért a rendezvény arculatához passzoló feliratozott/emblémázott karszalaggal jutalmaznak.

karkoto karpant karszalag papir csuklópánt karkötő papír karszalag papírszalag karpánt

Céges partikra, vendéglátó egységeknek, klubokba vagy kulturális programokra többféle karpántot is választhatunk amellett, hogy egyedi felirat, céges logó, vagy egy előre megtervezett minta is kerülhet a szalagokra. Általában az adott rendezvény időtartamától függ, milyen típusú karkötő lenne a célnak legmegfelelőbb.

A pár órás, egy estés, fél napos kikapcsolódáshoz az olcsóbb, papírból készült csuklópántokat ajánljuk, hiszen csak rövid ideig viselik majd a látogatók. A többé kevésbé bármilyen színű felületet tetszés szerinti szöveg is díszíthet (például az esemény neve néhány adattal, vagy egy frappáns szlogen). Ha sok vendéget várunk, és szeretnénk tudni a nap végén, mennyien is jöttek el pontosan, célszerű a sorszámozott karszalagokat választani.

Több napos, vagy extrém körülmények között megtartott programokhoz – gondolunk itt habpartikra, kalandparkra, vízparti rendezvényekre, és persze a szabadtéri fesztiválokra – inkább a műanyag karszalagokat, plasztik karpántokat javasoljuk. Vízállóak, nem szakadnak, speciális patent megoldással működnek, így a hamisításuk, illetve újrafelhasználásuk sem lehetséges. Ugyanúgy alkalmasak logózásra és feliratozásra, mint papírból készült karkötő társaik, és több színben is elérhetőek a műanyag csuklópántok is. Ugyanezen tudnivalók érvényesek a vinyl karszalagokra is!

muanyag karszalag karpant plasztik pant műanyag csuklópánt karkötő

vinyl karszalag karpant karkoto csuklópánt szalag

 

 

 

 

 

 

A különleges előadásokra, illetve akár divatbemutatókra, extravagáns szórakozóhelyekre, vagy például tematikus partikra (karneválok, bálok, farsangok és szilveszter) találták ki a csillámos, csillogó-villogó, és hologramos díszítésű karszalagokat, amik szintén a műanyag karkötők típusába tartoznak.

csillamos karkoto karszalag karpant csillogós csuklópánt       csillogos csillamos karpant karszalag karkoto

Textil karszalagokkal fesztiválokon találkozunk leggyakrabban, hiszen a több napos rendezvénysorozat alatt koncerteken ugrálunk, ügyességi játékokon veszünk részt, úszunk medencében/Balatonban, ázunk esőben vagy a zuhany alatt, és nem utolsósorban a karpántok alvás közben is a kezünkön vannak. A textil karkötők nem zavarnak minket azok viselésében, bármilyen programon is vegyünk részt. Egyedi hímzéssel vagy nyomtatással történik a logózás és feliratozás, ami bármilyen színű, így fullkolor is lehet. A napok alatt hozzánk nőtt (persze nem szó szerint) karszalagot pedig a rendezvények után megtarthatjuk emlékül, akár a fiókunkba téve, akár a csuklónkon hagyva, ahogy az a már említett ismerősök esetében is történt.

textil karszalag karpánt csuklópánt karkötő

 


Kövess bennünket a Facebook-on is!

Kapcsolat  |  Adatkezelési tájékoztató  |  Adatvédelmi szabályzat  |  ÁSZF