BLOG    Facebook     Instagram     LinkedIn     Youtube    

Hatásos névjegykártya

Hatásos névjegykártya

Annak ellenére, hogy sok cég reklámhordozónak tekinti a névjegykártyát, az elsődleges cél mégis az, hogy a személynevet és az elérhetőségeket a lehető leggyorsabban le lehessen olvasni. Nem mindegy persze a méret, a színösszeállítás és az átadás módja sem, persze a névjegy kultúrája korántsem fejeződik be ezen a ponton.

 

 

 

Méret

A hivatalos névjegykártyák egyik legfontosabb külalaki előírása, hogy a méret nem lehet nagyobb 9-szer 5 centiméternél. Ha mégis efölött lenne, akkor nem fér be a szabványos tokokba, ami kellemetlenségeket okozhat, hiszen a szabvány névjegykártya tartók erre a méretre készültek. A kinyitható névjegykártya sem feltétlen a legjobb, hiszen a legalapvetőbb funkciótól fosztja meg a megajándékozottat: nem lehet leolvasni a nevet az első pillantásra.

Név, nem logó

Nagyon sok cég a névjegykártyát reklámhordozónak tekinti és elnyomja a nevet a vállalat logójával. A névjegykártyán a legfontosabb ezzel szemben éppen a személynév és az elérhetőség, amit sajnos nem mindegyik cég ismer fel. Az átadó nevének kell mindig leghangsúlyosabban megjelennie a névjegykártyán, amelyet egyik vállalat sem tekinthet csak reklámhordozóként, marketing eszköznek.

Névjegykártya tervezés névjegykártya sablon névjegykártya minta

Adatok
A céges névjegykártyánál a legfontosabb a név, a vállalat és az ott betöltött funkció, a különböző elérhetőségek telefon, e-mail, honlap. Nagyon fontos és ritkán használt marketing eszköz, hogy a cég tevékenysége is felkerül a névjegyre. Gondoljunk csak bele, hogy az Ottó Kft. 2 év múlva mit fog eszünkbe juttatni? Autószerviz, szobafestő?
Színek

Színekből legfeljebb hármat érdemes használni, ezekből kettő lehet domináns, egy pedig dekorációs célú. Ha ennél több színt alkalmazunk a céges névjegykártyánál, az komolytalan hatást érhet el. Ha van a tarsolyunkban egy image kép, vagy egy profi fotó, akkor bátran használhatjuk azt is, de csak akkor ha nem egy amatőr önarcképről van szól.

Nem javítunk!

Kézzel utólag semmit sem szabad a kártyákra írni, ez nagy hibának számít. Ha valamit mégis módosítani szeretnénk a névjegykártyán, akkor közelítsük meg a kukánkat és dobjuk bele az elkészült névjegykártyákat! A kézzel javított névjegykártya a tulajdonosáról is árulkodik!

Vigyázzunk rá! 

Csak szép és tiszta állapotú kártyát szabad átadni, amihez szükséges egy névjegytartó is. Ezek ma a legkülönfélébb anyagokból készülhetnek, a legnépszerűbbek mégis a bőr és ezüst névjegytartók, amik már pár ezer forintért beszerezhetőek.


Kövess bennünket a Facebook-on is!

Kapcsolat  |  Adatkezelési tájékoztató  |  Adatvédelmi szabályzat  |  ÁSZF