BLOG    Facebook     Instagram     LinkedIn     Youtube    

Kérd el ai-ba!

Kérd el ai-ba!

Kezdő kolléganőnket megkértük, hogy kérje el ai-ba az ügyfél grafikusától a logót és úgy továbbítsa a gépterembe. Nem is tétovázott felhívta a grafikust, és szépen megkérte, hogy küldje el nekünk ajándékba a logót. Szegény lány – a grafikus – nem is értette, hogy küldje ajándékba, de azért feltette a mindent megoldó kérdést?

– Milyen formátumban? – újoncunk ekkor újra segítséget kért és megismételtük, hogy ai-ba. Itt dőlt össze a kártyavár… Tehát az AI egy formátum és nem ajiba kérünk valamit!

Ebből az esetből tanulva nézzük meg mire is használjuk az AI formátumot, miért van rá szükségünk és hol tudjuk használni? 

Legtöbbször a logónál merül fel az igény, hogy szükség lenne rá AI-ban is, tehát a logótervezésen gondolkodunk, akkor mindenképpen kérjük el azt a formátumot is még akkor is, ha meg sem tudjuk nyitni. Minden logótervezésnél fontos, hogy megkapjuk a következő formátumokat: AI, JPG, PDF, PSD.

Amikor szeretnénk logóztatni egy tárgyat szinte biztos, hogy az lesz az első kérése a műhelynek, hogy az AI vagy vektoros logót küldjük el, hiszen a toll logózás, póló szitázás, bögre nyomtatás alapja a vektoros logó, azaz AI formátum.

Biztos, hogy szükségünk lesz az AI logóra akkor is, ha óriásplakátot készítünk, ha nyomdai anyagot szeretnénk összeállíttatni.


Kövess bennünket a Facebook-on is!

Kapcsolat  |  Adatkezelési tájékoztató  |  Adatvédelmi szabályzat  |  ÁSZF