BLOG    Facebook     Instagram     LinkedIn     Youtube    

Arculat tervezés

Arculat tervezés

Biztos vagyok benne, hogy már te is kaptál olyan névjegykártyát, amit több embernek is megmutattál, mert különlegesnek találtad – és eszedbe sem jutott, hogy mindez az arculat tervezés egyik lépése volt.

 

 

 

Amikor egy cég megalakul, ez első lépések egyike, hogy egy grafikai stúdiót választ, akik elkészítik az arculati kézikönyv első terveit – hiszen egy jól megszervezett cég arculata már magán hordozza a megbízhatóság jeleit is, ami az üzleti életben döntő.

Kisarculati kézikönyv, arculati elemek

Egy kreatív grafikusra van szükségünk ahhoz, hogy az arculattervezés első lépéseként a logó megszülessen, hiszen az első lépés, az első eleme az arculati kézikönyvnek a logó tervezés. A grafikus több logótervet készít, amiből a végén kialakul a végleges logóterv, amivel a partnereink cégüket hirdetik. A logó tervezés után elkészül az arculati kézikönyv többi eleme is, azaz a kreatív névjegykártya, a céges levélpapír, céges boríték, e-mail design.  Ha olyan megrendelőnk van, aki szereti a különleges névjegykártyákat, a különleges logókat, akkor már a kisarculati kézikönyvben prezentáljuk neki a gyakran merész ötleteinket.

 

arculat tervezés

 

 

Nagyarculat, arculati kézikönyv

Mint a kisarculati kézikönyv esetében, itt is a logó terv készül el legelőször, majd a kisarculati elemek, mint: kreatív névjegykártya, céges levélpapír, céges boríték, e-mail design, bélyegző. A nagyarculati kézikönyv viszont nem elégszik meg ennyivel, itt már az ügyféllel egyeztetve elkészül az autó matrica, a weboldal terv, a mappa design, a céges, toll, céges póló, céges ajándék, belső építészet, promóciós eszközök, óriásplakát, stb.

A végleges arculati kézikönyv folyamatos egyeztetés és simítások után kerül a megrendelő kezébe, aki pontosan fogja látni, hogy mi a cége betűtípusa, arculati színe, logó aránya.

Ha új a cég, vagy már túl régi a logó és a design, akkor nem is kérdés, hogy ideje elkészíteni az arculati kézikönyvet – hiszen a későbbiekben nem kell kapkodni, amikor valaki egy vektoros logót kér a pólóhímzéshez, vagy a reklámtoll gyártáshoz. Az arculati kézikönyv nagy előnye, hogy rögzíti a cég logóját, ezzel megkönnyíti az ügyvezető későbbi munkáját, amikor reklámanyagon, marketing anyagon dolgozik.

Megnéznéd milyen is egy arculati kéziköny? 

Kattints ide, és megismerheted az Új Széchenyi Terv arculati kézikönyvét!


Kövess bennünket a Facebook-on is!

Kapcsolat  |  Adatkezelési tájékoztató  |  Adatvédelmi szabályzat  |  ÁSZF