BLOG    Facebook     Instagram     LinkedIn     Youtube    

5 leggyakoribb baki a céges ajándékozásnál

5 leggyakoribb baki a céges ajándékozásnál

Azért vállalkozom arra, hogy megmondjam a tutit a céges ajándékozással kapcsolatosan,  mert  14 éve vagyok céges marketinges, aki adja és kapja is folyamatosan a reklámajándékokat. Ennyi idő alatt volt alkalmam kifigyelni minek örülnek a partnerek, s azt is tudom: nem sok céges ajándékra emlékszem vissza jó szívvel. Lássuk hát, mik azok a leggyakoribb bakik, amiket ilyenkor célszerű elkerülni.

 

Céges ajándék

1. Logo mindenhatósága

Tudom, tudom: a cég szempontjából az a téveszme él mindenki fejében, hogy csak akkor fognak emlékezni az ajándékra, ha ott virít rajta a fő helyen a cég logója. De ez nem így van! Az én kedvenc ajándékaimra, amikre emlékszem és mai napig használom, nem is tettek logót , vagy legfeljebb olyan eldugott helyre, ahol nem feltűnő,  nem zavaró. Ennek ellenére mégis tudom, pontosan kitől kaptam, pedig már jó pár éve volt!

Ha jól betalál az ajándék, ha igazán személyre szabott, akkor emlékezni fog rá az illető, mert a reklámajándék-rengetegből ki fog tűnni eredetiségével. Inkább a megfelelő ajándék megtalálására fordíts időt a logózás helyett!

2. Haszontalan tárgy

Annyi, de annyi felesleges limlomot kaptam már én is, ami azonnal a kukában landolt, vagy szegény gyakornokok illetve gyerekek a rokonságból kapták meg játszani! Ilyen például a papírvágó kést helyettesítő műanyag, a könyvtámasz, az asztali borhűtő és társaik. Az a baj ezekkel, hogy vagy annyira gagyik, hogy még az irodában sem használjuk szívesen; vagy pedig – főleg a hatalmas logók miatt – otthonról is száműzzük őket. Ha olyan tárgyat tervezel adni, amit a lakásban kellene használnia a megajándékozottnak, semmiképp ne tégy rá logót és nagyon körültekintően válaszd meg a stílust, hogy vállalható legyen az illető otthonában.

céges ajándék

3. Tucatajándék

Bor, fürdőszett, ékszerdoboz, tea szett, csokoládé, egéralátét, belépőkártya-tartó.

Minden évben van valami sláger, mintha a reklámajándék cégek a nagyobb kínai beszerzéseiket összehangolnák. Ilyenkor előfordul, hogy  mondjuk három helyről is ékszerdobozt, fürdőszettet, unalmas selyemsálat kap az ember. Sajnos akármennyire meglepőnek hangzik, a bor is ilyen kategória. Mutasson nekem bárki olyan embert, aki emélkszik rá, tavaly kitől milyen bort kapott ajándékba! Kivétel az igazi italkülönlegesség.  Amennyire csak lehet, kerüld a kommersz tárgyakat! Próbálj meg olyat kitalálni, amiből garantáltan nem kap többet, mert akkor használni fogja a te ajándékodat! Ez alól kivétel lehet pl.: a naptár. Mostanában egyre kevesebben adnak ajándékba ízléses, nem túllogózott naptárt, márpedig igen hasznos tárgyról van szó. A dolgozók nagy része már hozzászokott, hogy úgyis kap valahonnan naptárt karácsonykor ajándékba, ezért nem gondoskodnak annak beszerzéséről. Ha viszont senki sem ajándékoz nekik kalendáriumot, könnyen üres maradhat az asztaluk.

céges ajándék bor

4. Rossz méret

Ha ruhát ajándékozol, mindenképp győződj meg az illető méreteiről és inkább nagyobbat rendelj, az tuti bevethető lesz – legfeljebb továbbajándékozzák. A kisebb méret viszont könnyen összemehet, kényelmetlen lesz, így szinte garantált, hogy soha nem fogja felvenni!  A két legsikeresebb ajándékemlékeimben ruhadarab volt, ne ódzkodj tőle, csak válaszd meg körültekintően! Nekem nagyon bejött egyszer egy motoros dzseki Forma 1-es stílusban, illetve egy sál-sapka, kesztyű-termo kombó, fekete, vállalható, hógolyózós stílus, szigorúan XL méretben!

5. Kiszállítás december 15-ig

Szenteste előtt két héttel már add postára  a csomagod, illetve rendeld meg a futárt a kiszállításhoz! Sokan az utolsó héten szabadságot vesznek ki, és januárban megkapni a karácsonyi ajándékot ugyanolyan lehangoló, mint a lakások, házak előtt heverő, leveleit lehullajtott karácsonyfa.

Mindent összevetve a lényeg, hogy ha tényleg érdekel céges partnered, és valóban örömet szeretnél szerezni neki a karácsonyi ajándékoddal, akkor kezeld úgy, mint egy fontos családtagodat, és fektess energiát az ötletelésbe, ne a reklámajándék katalógusokból válassz. Ha csak „letudod” az ajándékot, akkor olyan is lesz az eredmény, nem fog emlékezni az ajándékodra – akkor meg kár volt költeni rá, hidd  el!

Forrás: meglepkek.hu


Kövess bennünket a Facebook-on is!

Kapcsolat  |  Adatkezelési tájékoztató  |  Adatvédelmi szabályzat  |  ÁSZF