Banner készítés

Banner készítés

Rendszeres internet használók gyakran találkozhatnak úgynevezett bannerekkel, viszont sokan nem tudják, hogy amit látnak, azt bannernek hívják.

 

 

 

A reklámszakma sokrétűségét és élelmességét támasztja alá az is, hogy szinte bármilyen eszközt, ami képes lehet  kicsit is a reklámozásra-vásárlásösztönzésre, rögtön a magáévá teszi, felhasználja saját érdekében. Így történt ez például a televízióval, a rádióval, de akár az üres falfelületekkel is, így hogy is hagyhatnánk ki az emberek tömegeit vonzó és összekötő internetet.

 

Banner készítés banner programozás kreatív banner kép banner flash banner weboldal banner banner hirdetés ingyen banner

 

banner hirdetés, reklámcsík, amely általában a hirdetőtől eltérő webhelyen kerül kihelyezésre az interneten. A banner-ben elhelyezett link segítségével az érdeklődő a hirdető weboldalára juthat.

Rengeteg féle banner létezik, egy-két példa ezekre a teljesség igénye nélkül: létezik mozgó elemeket, futó szövegeket, animációkat tartalmazó banner, auditív elemeket (hang, beszéd) tartalmazó banner, videó lejátszásra képes banner, de van olyan is, amire rákattintva a legfontosabb tudnivalókat (ár, cím, telefonszám) rögtön kinyomtathatja az érdeklődő.

Jó tudni, hogy napról napra jönnek létre új banner fajták, mint például: a pop-up banner, melyre rákattintva további információkat, menüpontokat jelenítünk meg, vagy a roll over banner, ami  az egyik legjobban utált bannerek közé tartozik, hiszen rákattintás nélkül már az egér áthaladásokat is elfoglalják a képernyő háromnegyedén. Továbbá a legnagyobb ellenszenvnek örvendő banner még az úgynevezett sticky banner, melynek a neve is jelzi már ragadós tulajdonságát, miszerint a képernyőre „ragadva” az oldal ellapozásakor is ott marad.

A bannereken kívül léteznek még további internetes reklámeszközök is, ilyen például az interstitial, mely akkor bukkan fel, ha két weboldal között váltunk, és ilyenkor kb. 10-12 mp-ig is elfoglalhatja az egész monitort, nem kis bosszúságot okozva ezzel az internetezőknek.

A Lollipop Reklám Kft. a legkülönfélébb banner ötletekkel, megoldásokkal vár! Keress minket bátran!