Az itallap és a borlap ugyanolyan fontos egy étterem, szálloda, panzió számára, mint maga az étlap. Ha itallapot, borlapot tervezel, figyelj rá, hogy harmonizáljon az étlappal, hiszen az étlap mellett innen választ a vendég. Egy színes, képekkel illusztrált itallap és borlap meghozza a kedvet, gondoljunk csak egy jól befotózott habos kávéra.
Az itallap, borlap általában egyszerűbb kivitelű, mint az étlap, gyakran csak nyomtatott füzetként kérik a megrendelők. Ma már az itallap tervezés és a nyomdai kivitelezés lehetővé teszi, hogy olyan itallap kerüljön a vendégek kezébe, ami minőséget, és eleganciát sugároz, amit akár egy matt fóliával is könnyedén elérhetünk.
Ugyanúgy, mint az étlaptervezés előtt, fontos, hogy kiválasszuk a méretet, és nagyjából meghatározzuk az oldalszámot, papírt, kötészetet – hiszen ha a grafikus is tisztában van a végleges itallappal, akkor ő is ahhoz mérten tud tervezni.
Itallap tipp: a borokhoz írjuk oda, hogy melyik ételünkhöz ajánljuk! Megkönnyítheti a választást a vendégek számára.