BLOG    Facebook     Instagram     LinkedIn     Youtube    

Tampon nyomás, logózás, emblémázás

Tampon nyomás, logózás, emblémázás

 

 A logózás, emblémázás vagy szaknyelven tamponnyomás neve onnan ered, hogy a festéket a nyomtatandó tárgyra egy, általában szilikon alapú sablon viszi fel az általában maximum, négyszínű mintát. A szilikon könnyen alakítható anyag és festéktaszító hatása miatt egyszerűvé teszi a nyomtatást.

 

Az indirekt mélynyomási eljárás lényege, hogy a klisébe, amely egy síklap, mélyedéseket maratnak, ez fogja kiadni a nyomtatandó képet. Végül a mélyedéseket megtöltik festékkel, a szilikon bélyegző pedig erről fogja átvinni a festéket az emblémázandó tárgyra.

 

logózás tamponnyomás tamponálás emblémázás reklámajándék

 

A tamponnyomás előnye, hogy nemcsak síkfelületekre lehet vele nyomni, de a szilikon rugalmassága miatt változatos alakú tárgyakat tudunk vele emblémázni, de nemcsak a tárgy alakjával, de annak felületével is megbirkózik, legyen az érdes, sima vagy barázdált.  Az anyagok kiválasztásakor sem kell aggódnunk, hiszen a szitanyomáshoz hasonlóan itt sincsenek különösebb megkötések: használhatjuk fémre, fára, bőrre, műanyagra, üvegre és agyagra, papírra, kerámiára is.

 

logózás tamponnyomás tamponálás emblémázás reklámajándék

 

Az emblémázást, melynek pontos eredetét homály fedi, a fentebb sorolt előnyök mellett az is alkalmassá teszi a reklámnyomtatásra, hogy az alacsony előkészítési költségnek köszönhetően spórolhatunk vele a nagy példányszámú és az egyedi darabos gyártási eljárásnál is, eközben mégis ugyanazt a minőséget és részletgazdagságot tudjuk vele elérni, mint a sokszorosítási eljárások, további, költségesebb fajtáinál.

 

logózás tamponnyomás tamponálás emblémázás reklámajándék

 

Reklámtárgyak széles választékát tudjuk így gyorsan és olcsón legyártani, de nem kell megállnunk a naptáraknál, pendriveoknál, kulcstartóknál, hanem bátran helyezhetünk a szilikon sablon alá teniszlabdát, pókerzsetont vagy kisebb játékokat is.

Bármelyik változat mellett is dönt, írjon a Lollipop Reklámnak, és mi legyártjuk önnek logózott reklám vagy egyedi tárgyait!


Kövess bennünket a Facebook-on is!

Kapcsolat  |  Adatkezelési tájékoztató  |  Adatvédelmi szabályzat  |  ÁSZF