BLOG    Facebook     Instagram     LinkedIn     Youtube    

Infografika

Írta: Pataki Franciska Anna

Infografika

De mi is az az infografika? Az infografika az alkalmazott grafika egy ága illetve területe, az illusztrációs technikák egy fajtája, amikor is szöveget, fényképet és rajzot együttesen használnak fel az ábrázoláshoz.

 

 

 

Többet mond egy egyszerű fényképnél, sokkal összetettebb egy szimpla rajzos megjelenítésnél, és lényegesen informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Alapvető célja az információközlés, mely az infografika technikája által egyszerre figyelemfelkeltő, közérthető, és érdekes.

 

infografika infografikus ábrázolás kreatív információ info grafika

 

Az infografika fénykorát éli napjainkban: népszerűségét elsősorban különleges, színes látványvilágának köszönheti. Az infografika üzleti prezentációk, tárgyalások alkalmával is tökéletesen használható módszere az átlagostól eltérő, érdekfeszítő, stílusos közlésnek – legyen akár szó unalmas, száraz statisztikai adatok felvázolásáról, vagy egy adott cég bemutatkozó anyagáról. Itt kerülhet említésre a reklám, hiszen az infografika egyedi megjelenést kölcsönöz reklámplakátok, szóróanyagok, weboldalak esetén is. Bár a kreatív ügynökségi világban jól ismert az infografikus technika, hétköznapi esetekben ritkán találkozunk ezzel a stílussal, így ez mondhatni az újdonság erejével hat az emberek számára.

 

infografika info grafika infografikus kreatív

infografika info grafika infografikus kreatív

infografika info grafika infografikus kreatív

 

Az infografika általánosságban véve egy ötletes illusztráció, amely mindenki számára érthető módon információt közöl, vizualizálva azt a fogyasztó előtt. Bátran ajánljuk termékek, szolgáltatások, vagy egyes folyamatok bemutatásához, mert tökéletes megoldás a vásárlók figyelmének megragadására.

Az infografika technikájára leginkább az jellemző, hogy egyfajta szimpátiát vált ki az emberekből, és mindenkitől azt halljuk: “Nézd már, de jó!”.

Ha megtetszett az infografika, és el tudnád képzelni a céges reklámod hasonló megjelenéssel, keress meg minket, és kitalálunk valami frappánsat!


Kövess bennünket a Facebook-on is!

Kapcsolat  |  Adatkezelési tájékoztató  |  Adatvédelmi szabályzat  |  ÁSZF