BLOG    Facebook     Instagram     LinkedIn     Youtube    

Hírességek névjegykártyán

Hírességek névjegykártyán

Személy szerint nem igazán volt még lehetőségem “nagy emberekkel” találkozni és megismerkedni, természetesen a közismert arcokat értem a kifejezés alatt. De ha megadatott volna, esetleg még névjegykártya is landolt volna a zsebemben? De várjunk csak, van egyáltalán névjegyük a hírességeknek, vagy nincs rá szükségük – elvégre is őket mindenki úgyis ismeri?

 

Reméljük, nem ilyen nagyképű a celebek (és jelenleg a lehető legpozitívabb értelemben használom ezt a fogalmat) hozzáállása napjainkban, és igenis lapul pár száz névkártya a zakók és retikülök belső zsebében – ha a vörös szőnyegen nem is, de legalább a hétköznapi életben, már amennyire persze hétköznapi élet létezhet az ő esetükben. Annyi azonban bizonyos, hogy néhány még élő (vagy így, vagy úgy) legenda névjegykártyáját már sokan láthatták a neten – nézzünk most néhányat, némi szubjektív véleményezéssel egybekötve, ha lehet:

 

1.) Steve Jobs, az Apple atyja

Steve Jobs névjegykártyájaTervezz névjegyet magadnak! www.lollipopnyomda.hu

 

Steven Jobs volt az Apple Computer elnöke, korábbi vezérigazgatója, az informatikai és a szórakoztatóipar mindenki által ismert alakja, akinek hírneve így már-már a hollywoodi sztárok népszerűségével vetekszik (jogosan), öröksége pedig megváltoztatta a modern multimédia világát. Egy igazán nagy ember, egy igazán egyszerű névjegykártyával. A stílusa türközi az Apple által mindig is képviselt letisztultságot, nekem valahogy mégsem tetszik igazán – ha lehet ilyet mondani, többet vártam volna. Inkább az egyszerűséget, mint az eleganciát látom benne, már-már az unalmas kategóriába sorolnám ezt a névjegykártyát – pedig az Apple egy izgalmas márka. Minimalista design kellett volna ide, na de nem a fent látott értelemben. Kicsit úgy érzem, ez a névjegykártya csak egy “dobjunk össze valamit gyorsan” típusú folyamat végeredménye, bár alapvetően nem gondolom, hogy így készült Steve Jobs névjegye.

 

2.) Steve Wozniak

Steve Wozniak névjegykártyájaTervezz névjegyet magadnak! www.lollipopnyomda.hu

 

Steve Wozniak nevét nem biztos, hogy mindenki ismeri – bevallom, nekem sem volt beazonosítható- , de az általa alapított céget viszont igen. Ő volt Steve Jobs mellett az Apple Computer alapítója és az Apple I és II kifejlesztője. Ebben a névjegykártyában már abszolút látok fantáziát, érezhető benne a tervezés maga. Ez a futurisztikus névjegykártya jól tükrözi az innovatív technológia iránti elköteleződést, az üzleti eleganciát, és egyúttal a profizmus érzetét kelti. Egyszerre komoly és kreatív, biztos jól megnézi az, akinek a kezébe akad.

 névjegykártya dizájn design ötletes kreatív névjegy lollipop reklám

3.) Bill Gates

Bill Gates névjegykártyájaTervezz névjegyet magadnak! www.lollipopnyomda.hu

 

Bill Gates a Microsoft élén megalkotta a világ legnépszerűbb operációs rendszerét, a Windows-t, mely számítógépek millióin fut nap mint nap.  Bill Gates egyik korai névjegykártyája inkább feltűnő, mint esztétikus. Nekem kicsit “sok”, úgy, ahogy van. Nem igazán értem ezt a mintázatot, főleg úgy, hogy a kis háromszögek például nem is egyformák. A szöveg tagolása jó, bár a címnél túl szélesen futtatott. A papír típusát sem érzem indokoltnak – lehet, egy sima felületűn máris jobban mutatna ez a bohém minta. Sebaj, igazából ezen a névjegykártyán látszik még a 80-as 90-es évek retro stílusa, könyveljük el úgy, hogy a disco őrület hatását adja vissza ez a kártya!

 

4.) Mark Zuckerberg

Mark Zsuckemberg névjegykártyájaTervezz névjegyet magadnak! www.lollipopnyomda.hu

 

A 28 éves dollármilliárdos programozó a mindenki által ismert Facebook közösségi oldal alapítója. A Facebook sikere töretlen, regisztrálóinak száma túllépte az 1 milliárdot, és a Facebook-ot a tavalyi év során bevezették a New Yorki értéktőzsdére. A cég indításának idején kevesen hittek a sikerében, és sok befektető elfordult tőle, ezért is az ellenséges hangnem névjegykártyáján. Egyébként a kártyát a Facebookhoz az alsó kék sáv kapcsolja csupán, de a stílus fiatalos és szemtelen – amit Mark Zuckerbergnek el is nézünk, tekintve az arckönyv sikerét. (Alapvetően azonban ne nagyon kockáztassuk meg az egyértelmű nagyképűséget és tiszteletlenséget a névjegyünk szövegével, valószínűleg rossz irányba sülne el a próbálkozás.) Lehet sablonos lenne, de én egy FB profilhoz hasonlóra készítettem volna el a névjegykártyát, arra is illett volna a pimasz szöveg, mondjuk épp egy szintén pimasz profilkép mellé.

 

5.) Larry Page

Larry Page névjegykártyájaTervezz névjegyet magadnak! www.lollipopnyomda.hu

 

Larry Page és Segey Brinn együtt fejlesztették ki azt a cégbirodalmat, mely ma kicsit sem túlzással élve uralja az internetet. Ez a Google. Larry Page névjegykártyája ugyanolyan egyszerű, mint a Google kereső. Szintén kicsit máshogy képzelek egy el Google-ös névjegykártyát, másfajta egyszerűséget, másfajta stílust várnék. Viszont a Google legalább tényleg csak fehér, rajta a színes betűs felirat, meg a keresőmező – ilyen szempontból mondjuk értem a koncepciót. Csak fantáziát reméltem!

 

6.) Evan Williams

Evan Williams névjegykártyájaTervezz névjegyet magadnak! www.lollipopnyomda.hu

 

Gondolom a logóból már kitalálható volt, Evan Williams az alapítója a Twitter. és a Blogger oldalaknak. Munkássága szintén nagy hatással volt web 2.0 kialakulására, mivel az említett oldalak tartalmait kizárólag a felhasználók állítják elő. Ez a névjegykártya szintén letisztult, de már besorolható a minimal design kategóriába. (Egyébként az Apple-nek is hasonlót gondoltam, első oldalon az alma, a hátulján pedig az adatok.) Nekem tetszik, nem is kell rá nagyon több, a kék madár egyértelműen beazonosíthatóvá teszi a márkát és a névjegykártya tulajdonosát -illetve annak munkahelyét-.

 

7.) Barack Obama

Barack Obama névjegykártyájaTervezz névjegyet magadnak! www.lollipopnyomda.hu

 

Remélem senkinek sem kell bemutatni az Amerikai Egyesült Államok elnökét. Bár a névjegykártya még szenátor korából van, jó példaként szolgál névjegy témában. A kártya legnagyobb eleme a név, és látható rajta minden fontos elérhetőség – nekem talán túl sok is -, továbbá egy embléma dobja fel a szimpla dizájnt. Hivatalos, egyszerű. De végülis egy szenátornak/elnöknek nem is kell valami formabontó darab, nem igaz?

 

8.) Fidel Castro

Fidel Castro névjegykártyájaTervezz névjegyet magadnak! www.lollipopnyomda.hu

 

Igen, még a kubai diktátornak, Fidel Castronak is volt névjegykártyája  (ekkor még csak a kommunista párt főtitkára volt). Stílusa egyszerű és nem túl bőbeszédű, ami az információkat és elérhetőségeket illeti, de bizonyára ennyi is elég volt akkoriban. Némi dizájnelem a bal felső sarokban látható dombornyomott embléma – szerintem összességében esztétikus ez a névjegy, és úgy jó, ahogy van.

névjegykártya dizájn design ötletes kreatív névjegy lollipop reklám

9.) Abraham Lincoln

Abraham Lincoln névjegykártyájaTervezz névjegyet magadnak! www.lollipopnyomda.hu

 

Abraham Lincoln személyét mai napig a USA három legjelentősebb elnökei közé sorolják. Politizálása előtt jogásznak tanult, még ebből az időből maradt fenn névjegykártyája. Talán ez az a névjegy, amelyen a leginkább látszik a tervezés. Bár a régi időkből való, nekem nagyon stílusos, hiszen tipográfiailag is jól szerkesztett. Több különböző betűtípus és betűméret látszik a szövegben, így az jól tagolható és elkülöníthető rajta a más-más információ. Kellőképpen hangsúlyos rajta a név; a pozíció díszes megjelölése eleganciát tükröz, apró betűvel pedig olvasható rajta egy kiegészítő szöveg is. Semmit sem változtatnék rajta!

 

10.) Andy Warhol

ötletes névjegykártya design lollipop reklám névjegyTervezz névjegyet magadnak! www.lollipopnyomda.hu

 

A képzőművészet is közel áll hozzám, nem mellesleg a pop artot is nagyon szeretem, így elképzelhető, hogy némi elfogultsággal közelítek Andy Warhol felé. Névjegykártyája mindenesetre hűen visszaadja a pop art stílust, és érezhető a dizájnon, hogy nem egy fizikus elérhetőségeit tartjuk éppen a kezünkben. A névjegy egyszerű de kreatív, művészhez illő kivitelezéssel – nincs is mit bonyolítani rajta.

___________________________________

 

Lényeg a lényeg, még a híres embereknek is van névjegykártyája annak ellenére, hogy mindenki ismeri őket. Így Neked pláne kell, hogy legyen! Bármikor szükség lehet rá, márpedig ha valaki az elérhetőségeidet kéri el Tőled személyesen, nem a legjobb ötlet, ha megpróbálod a telefonjába diktálni a tudnivalókat – hiszen lassan már a sarki fűszeres is a névjegykártyáját adja oda Neked. Egy névjegykártya pedig sok mindent elárulhat üzleti hozzáállásodról, és ha a fűszerestől névjegyet kapsz, valahogy komolyabban is veszed, nincs igazam? Ezért javasoljuk, hogy mindig legyen Nálad a névjegykártyádból, aminek mellesleg nem spórolsz a megjelenésén – mivel az emberek felszínesek, és könnyen ítélnek a külsőségek alapján. Ez így lesz, amíg világ a világ.

Keress minket névjegykártya ügyben, szívesen tervezünk Neked!

Sőt, ha szeretnéd, még saját magadnak is megtervezheted, ehhez csak látogass el a nyomdánk oldalára, ahol már kezdheted is a szerkesztést! Így lehetsz a saját dizájnered!

www.lollipopnyomda.hu


Kövess bennünket a Facebook-on is!

Kapcsolat  |  Adatkezelési tájékoztató  |  Adatvédelmi szabályzat  |  ÁSZF