BLOG    Facebook     Instagram     LinkedIn     Youtube    

Könyvborító tervezés

Könyvborító tervezés

A könyvborító és a szerző neve felel a könyv sikeréért, ezt megerősíti minden könyvkiadó, író, könyvesbolt. A könyvborító tervezés ezért a könyv készítés egyik legfontosabb eleme, hiszen ezzel találkozik először az olvasó, a könyvborítónak kell megmaradni az emlékezetben.

 

 

Amikor könyvborító tervezésen dolgozunk, először a grafikus, kreatív szakember elolvassa a könyv kivonatát, hogy képben legyen, milyen művel van dolga. A könyv megismerése után felmérjük, hogy ki a kiszemelt olvasó, hiszen nem mindegy, hogy a diákoknak, vagy szakmabeli vegyészmérnököknek készül a könyvborító.

 

könyvborító grafika, könyvborító tervezés egyedi könyv előlap könyvborító Könyvborító tervezés

 

A munka akár egy hétig is eltart, megismerjük a könyvet, elkészítjük a könyvborító terveket, de erre időt, energiát és pénzt kell fordítani, hiszen ha tucatszám áll a raktárban a könyv, abból még nem lesz elismerés és haszon.

 

könyvborító tervezés

Az egyedi, kreatív könyvborító tervezés nem áll meg a grafikai tervezésnél, hiszen ma már nem törvényszerű, hogy kartonált, vagy kemény fedeles könyvet nyomtassunk. Olyan kreatív anyagok közül is választhatunk, amik biztos, hogy kitűnnek a könyvespolcról, bár az árukat tekintve ezeket inkább az exkluzív kiadványokhoz javasoljuk.

 

 


Kövess bennünket a Facebook-on is!

Kapcsolat  |  Adatkezelési tájékoztató  |  Adatvédelmi szabályzat  |  ÁSZF