BLOG    Facebook     Instagram     LinkedIn     Youtube    

10 logó rejtett üzenettel

Írta: urbanlegends.hu

10 logó rejtett üzenettel

A logókba rejtett, első pillantásra nehezen felfedezhető üzenetek emlékezetesebbé tehetik logónkat, és ezáltal cégünket is. Válogatás a legötletesebb próbálkozásokból.

FedEx

Az E és az x betű közötti negatív térben egy nyilat fedezhetünk fel, ami a tervezők szándéka szerint az előrehaladás mellett a gyorsaságot és a pontosságot fejezi ki. A Lindon Leader dizájner által 1994-ben megalkotott logó a tervező emlékezése szerint kétfajta betűtípus és különféle szövegközökkel való játszadozás során jött létre. Sikerét nagyban köszönheti annak, hogy a nyíl első pillantásra rejtve marad, felismerve azonban egyfajta aha-érzést ébreszt a nézőben.

fedex-logo

Vaio

A Timothy Hanley által tervezett logó első fele egy analóg jelet ábrázol, második fele pedig digitális jeleket (1 és 0), ezáltal pedig az analóg és digitális technológia integrációját jeleníti meg.

sony_vaio

Tour de France

A francia kerékpáros körverseny logójának első r betűjében elrejtett kerékpáros sziluettjét még könnyen felfedezzük, de ha megnézzük az előtte lévő betűket (o és u), valamint a mögötte lévő, az arany színű mezekre utaló arany kört, még a versenyző biciklijét is felfedezhetjük.

tour-de-france-logo

Toblerone

A csoki logójának tervezője egy ágaskodó medvét rejtett el a Matterhorn hegybe. Az állat Bern városának szimbóluma – innen indult világhódító útra az egyes eredetlegendák szerint a Matterhorn hegy alakja, más verziók szerint egy párizsi varieté emberpiramisa által inspirált, háromszög alakú Toblerone.

toblerone

Amazon.com

Az elektronikus kiskereskedelemmel foglalkozó oldalon – a-tól z-ig – minden megkapható, sugallják a 2000-ben bemutatott logó arany szmájlival összekötött betűi – ami egyben a fogyasztói elégedettséget szimbolizálja.

amazon-logo-large

NBC

A televíziós csatorna logójába 1956-ban egy páva került. Régebben sokkal egyértelműbb volt a színbeli gazdagságra utaló állat megjelenítése, idővel azonban finomodott és tökéletesedett a dizájn. A mostani logó alapja 1986-ban készült, és nem csak elrejtették benne a páva fejét, hanem jobbra is fordították, ezzel is jelezve a jövőre fókuszálást.

nbc-logo-large

SUN

A cég logójában látható betűnégyzet titka, hogy bármelyik oldalról nézzük, kiolvasható belőle a SUN, pedig csak U betűk vannak benne. Az ambigramma Vaughan Pratt stanfordi professzor munkája.

sunlogo

London Symphony Orchestra

Nagy-Britannia egyik legjelentősebb klasszikus zenei zenekarának logójában egy pálcát tartó karmester sziluettje áll össze a hárombetűs rövidítésből.

lso_logo
Continental

Az abroncsgyártó logójának első két betűje egy háromdimenziós kereket jelenít meg.

continental_logo

Milwaukee Brewers

A baseballcsapat 1978 és 1993 között használt logója az első pillantásra felfedezhető kesztyűn és labdán kívül a gárda nevének kezdőbetűit – m és b – is tartalmazta. Tom Meindel egyetemi hallgató alkotása egy amatőr és profi dizájnerek által egyaránt kiírt pályázatra készült, és több mint 2 ezer jelölt közülválasztották ki.

milwaukee-brewers-logo

 

További válogatások rejtett üzenetű logókból:

– Great Logos With A Secret Meaning
– 24 Cool Logos with Hidden Symbols
– 20 Clever Logos with Hidden Symbolism
– The hidden meaning behind really good logos


Kövess bennünket a Facebook-on is!

Kapcsolat  |  Adatkezelési tájékoztató  |  Adatvédelmi szabályzat  |  ÁSZF